Home » » Μπρούσκο ο Διαμαντής σαπίζει στο ξύλο την Ευρυδίκη.

Μπρούσκο ο Διαμαντής σαπίζει στο ξύλο την Ευρυδίκη.

Mproysko-o-Diamantis-sapizei-sto-ksylo-tin-EvrydikiΟ Διαμαντής βλέπει συνέχεια ότι ο κλοιός γύρω του πλέον έχει στενέψει για τα καλά, για εκείνον και θέλει να ξεφορτωθεί  όλους όσους γνωρίζουν για τις εγκληματικές ενέργειες που έχει διαπράξει στο παρελθόν. videogr.gr Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Ευρυδίκη αφού δεν είναι και λίγες οι φορές που τον είχε εκβιάσει ζητώντας του μεγάλα χρηματικά ποσά. 
Ο Διαμαντής θυμάται ότι η Ευρυδίκη τον είχε εξαπατήσει με το κτήμα Δημοσθένους αφού ήθελε να εκμεταλλευτεί τους κρητικούς που είχαν το κτήμα, αλλά τελικά η κοπέλα δεν τα κατάφερε να φέρει την αποστολή της εις πέρας, άλλα τα χρήματα τα είχε πάρει από τον Διαμαντή.

Δυστυχώς όμως για εκείνη ο Διαμαντής είναι ένας άνθρωπος που δεν αστειεύεται και δεν σηκώνει εκβιασμούς και πισώπλατες μαχαιριές και παίρνει την απόφαση να της δώσει ένα γερό μάθημα. Έτσι ο Διαμαντής λέει στον Πάτροκλο ότι η Ευρυδίκη πλέον του είναι άχρηστη και δεν της έχει καμία εμπιστοσύνη.

Ο Πάτροκλος ρωτά τον Διαμαντή τι θέλουν να κάνουν με την κοπέλα και εκείνος του λέει ότι πρέπει να της δώσουν ένα καλό μάθημα και να της μείνει αξέχαστο.  Ακριβώς την επόμενη μέρα καλούν την Ευρυδίκη στην Κρήτη .  Τελικά το κόλπο του Διαμαντή στρέφεται με επιτυχία και τα τσιράκια του Διαμαντή θα την βρουν να περπατά στα Χανιά και θα την σαπίσουν στο ξύλο χωρίς έλεος. Η Ευρυδίκη είναι αιμόφυρτη στο νοσοκομείο και εκεί πηγαίνει και ο Πάτροκλος ώστε να της βουλώσει το στόμα. 
 Ο Πάτροκλος  την προειδοποιεί ότι εάν ανοίξει το στόμα της θα είναι παρελθόν.  Και λίγες μέρες αργότερα ο Χρήστος θα μάθει τι συνέβη στην κοπέλα και θα την επισκεφθεί και θα της πει ότι γνωρίζει ποιος κρύβεται από πίσω από την επίθεση που δέχτηκε και θέλει να την βοηθήσει.  Η Ευρυδίκη τρέμοντας μπροστά στην ιδέα του Διαμαντή δεν του λέει τίποτα.  Πηγή
Share this article :
loading...